آشنایی با ویولنسل
دسامبر 8, 2018
سوالات متدوال درباره ویولن
دسامبر 11, 2018
تاریخ موسیقی ایران

تاریخ موسیقی ایران

4/5 - (2 امتیاز)

تاریخ موسیقی ایرانی که همواره با هنر و ذوق ایرانی همراه و همقدم بوده است را می توان به دو قسمت قبل و بعد از اسلام تقسیم کرد. مورد بعد از اسلام را تا موسیقی معاصر ادامه می دهیم اما در مورد قبل از اسلام باید تقسیم بندی هایی را انجام دهیم. دوره ی قبل از مادها؛ مادها ؛پارس ها؛ و هخامنشایان؛ پارتها ؛ و پارسها و هخامنشیان و….

 

مروری بر تاریخ موسیقی ایران از ابتدا تا اکنون 

 

قبل از مادها

 

این دوره که از هشت قرن قبل از میلاد تا قبل است شوهد بسیاری از جمله سنگ ها و سطوح حکاکی شده کتاب ها و دست نوشته ها را با خود به همراه دارد. ممهم ترین اثر یافت شده در مورد موسیقی این دوره ” مهر چغامیش” می باشد که متعلق به 3500 سال قبل از میلاد است.
برای بررسی این دوره باید اثر تمدنهایی چون بابل و آشور و ایلام را که متاسفانه چیز زیادی از آنها باقی نمانده است بررسی کرد.

اما شواهد اندک پیدا شده نیز خود صحت وجود موسیقی را دراین دوره تصدیق می کند. به طوری که ساخت ساز های سنتور و تنبور را به این دوره نسبت داده اند.

 

 

دوره ی مادها

 

 

مادها که در اصل آریایی بودند دولتی در ایران باستان تاسیس کردند. مهم ترین موسیقی آن دوران نغمات موسیقیایی گات بوده است.

 

 

دوره ی هخامنشیان {320 تا 550 سال قبل از میلاد }

 

 

در کنار نغمات گات ها نوع دیگری از موسیقی یا با نام موسیقی رزمی و همچنین موسیقی بزمی در این دوره ساخته شد. و طبل های این دوره جنگجویان را با انگیزه به میدان نبرد راهی می کردند. و تنبورها و نی ها از آنها در جشن پیروزی به گرمی استقبال می کردند.

لیست سازهای اصیل ایرانی
پیشنهاد مطالعه»

 

 

دوره پارت ها {250 قبل از میلاد تا 224 بعداز میلاد}

 

این دوره که با حمله اسکندر به ایران همراه شد موسیقی جدیدی را به ایران وارد کرد. وارد شدن موسیقی به این معنا نبود که موسیقی را از کشوری دیگر به ایران وارد کنند بلکه در این دوره موسیقی آزاد و مردمی شد و از بند دولت و دربار گریخت. در این دوره افرادی چون بخشی ها در خراسان یا گوسان ها در تمامی مناطق ظهور کردند.

 

دوره ساسانیان { 224-652 بعداز میلاد }

 

در این دوره باید به پیدایش ” باربدها” در تیسفون اشاره کرد. این دوره با پیدایش هفت خسروانی همراه بود که به جرات باید گفت سر منشا موسیقی امروز ایران بوده است.

 

 

قبل از دوره ی دستگاهی

 

 

این دوره دوره ای بود که مسلمانان دعوت اسلام را پذیرفتند و ایران نیز تحت تاثیر این مذهب قرار گرفت . موسیقی ایران نیز از این رویداد بی تاثیر نبود . در این برهه نی نوازی مولانا جلال عارف موسیقی بود که در این دوره شکل گرفت.

 

 

دوره ی دستگاهی

 

این دوره اوج اعتلای موسیقی در ایران می باشد. شروع آن زا چنین سده بعد از از اسلام و تاکنون در میان ایرانیان به عنوان موهبتی تاریخی نگاه داشته شده است.
و امروزه شاهد موسیقی دستگاهی ردیف هستیم آنرا می آموزیم و آموزش می دهیم و می نوازیم و از خود یادگاری می گذاریم. آموزشگاه ماهون

 

 

 

‫4.5/5 (بررسی 2)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *